Dalen – De heer J. (Jan) Kuipers en mevrouw Willemina (Mina) Kuipers-Askes uit Dalen zijn vandaag, maandag 26 juli, zestig jaar getrouwd. Het is dubbel feest, want Kuipers viert ook zijn 85ste verjaardag. Zijn vrouw is eveneens 85 jaar oud.

Ter gelegenheid van het diamanten huwelijk kwam locoburgemeester Joop Brink op bezoek bij het echtpaar.

Kuipers is geboren en getogen in Dalen, zijn vrouw komt oorspronkelijk uit Meppen. Zoals dat vroeger vaak ging, ontmoetten zij elkaar tijdens een dansavond. Het paar was gek op dansen, met name de wals deden zij graag.

Na hun huwelijk in Dalen woonden zij eerst in het ouderlijk huis van Jan net over het spoor richting ‘t Grootveld. Zij deden later de boerderij van de hand en verhuisden naar een plek op steenworp afstand aan de andere kant van het spoor. Kuipers ging in 1973 werken op De Huttenheugte, waar hij gedurende 23 jaar actief was in onder andere de technische dienst en het groenonderhoud. Ook zijn vrouw heeft er in de loop der jaren allerlei activiteiten gedaan. Inmiddels wonen zij alweer jaren aan de Burgemeester Ten Holteweg. Zij zijn enorm verknocht aan Dalen. Het paar kreeg drie kinderen en heeft vijf kleinkinderen.

Afgelopen zaterdag werd het diamanten huwelijk gevierd in De Baander.