Duits-Nederlandse dag van start

Duits-Nederlandse dag van start

Coevorden – Burgemeester Renze Bergsma van de gemeente Coevorden en zijn collega Ansgar Duling van Samtgemeinde Emlichheim openden om tien uur de Duits-Nederlandse Dag in Coevorden in het teken van de ‘Tag der Deutschen Einheit’. In Duitsland is dat een officiële feestdag waarop winkels en bedrijven zijn gesloten. Coevorden haakte daarop in. De activiteiten op deze dag duren tot 17.00 uur.

Een braderie, oude ambachten en enkele trekkers zijn onderdeel van deze dag. Er zijn Nederlandse lekkernijen als oliebollen en suikerspinnen en shantykoor Oosterstorm treedt op. Havenvereniging Coevorden verzorgt rondvaarten.

Trein Coevorden-Nordhorn

In het kader van de zestigjarige stedenband Coevorden-Nordhorn rijdt er vandaag een trein op de Niedersachsenlijn (het spoor van de Bentheimer Eisenbahn) tussen Nordhorn en Coevorden. De trein stopt in Neuenhaus, Veldhausen, Esche, Emlichheim en Laarwald. Bergsma en Duling zijn promotors voor de Niedersachsenlijn en proberen steun te krijgen om de lijn in 2025 officieel aan te sluiten aan het Nederlandse spoornet. De trein stopt op de Euroterminal van de Bentheimer Eisenbahn. Het vervoer tussen deze locatie en het centrum van Coevorden is per bus.

Treintijden:

Vanmiddag rijdt de trein op de volgende tijden:

Vertrek Nordhorn 14.06 uur-aankomst Coevorden 14.48 uur

Vertrek Coevorden 15.11 uur-aankomst Nordhorn 15.53 uur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *