Coevorden – De Duits-Hollandse dag in het centrum van Coevorden is goed bezocht op deze prachtige najaarsdag. Net als vorig jaar werd ingehaakt op de ‘Tag der Deutschen Einheit’ op 3 oktober.

In het centrum werd een braderie gehouden en er waren diverse gerechten te verkrijgen. Deze Drentse dag kreeg ook een Gronings tintje door de aanwezigheid van de Groningse Gebakkraam en het koor Oosterstörm uit Groningen. Dit koor bestaat uit ruim zestig leden, accordeonisten, gitaristen, een bassist en een drummer en staat onder leiding van Mark Pepping. Het koor is enige tijd geleden een andere koers gaan varen: op het repertoire staan nog wel enkele shanty’s, maar voornamelijk gaat het muziek uit de jaren zestig en zeventig en nummers in de streektaal.

Speciaal voor deze dag reed de trein van de Bentheimer Eisenbahn tussen Nordhorn en Coevorden met haltes in Neuenhaus en Emlichheim met aankomst bij de Euroterminal. De passagiers werden naar het centrum en vice versa gebracht per bus en het toeristentreintje.