Drenthe – De 59e editie van de Drentse Fiets4Daagse is succesvol van start gegaan. De eerste dag bracht een ongekende drukte met zich mee, er waren 15 procent meer aanmeldingen dan vorig jaar. Fietsers uit alle hoeken van het land verzamelden zich bij de vier startplaatsen, waaronder Dalen, om het fietsfeest te beginnen. Het mooie fietsweer droeg bij aan het aantal deelnemers.

Drukte in Dalen

Startplaats Dalen op sportpark ‘t Grootveld aan de Dalerveensestraat was historisch druk. De organisatie had het zo druk dat ze ter plekke routes moesten worden bijgeprint om aan de vraag te voldoen. De andere startplaatsen zijn Meppel, Diever en Westerbork.

Het is mogelijk om nog een of meer dagen mee te fietsen. Inschrijven kan tot op de dag zelf en zowel online als op de startplaats. Online kan dat via deze link. Sinds vorig jaar start de vierdaagse op donderdag en dus niet meer dinsdag zoals eerder het geval was.

De route van vandaag vanuit Dalen ging, afhankelijk van de gekozen afstand (40 km, 60 km of de familieroute van 25 km), door en langs Orvelte, Zwinderen, Meppen, Aalden en Wezup. Alle routes voerden langs het schildersfestival Montmartre in Oosterhesselen. Morgen gaat de route vanuit Westerbork naar onder andere Aalden en Montmartre.

Morgen gaat de route vanuit Dalen langs Coevorden, waarbij het centrum ditmaal wordt overgeslagen, en naar Holthone, Gramsbergen en het Duitse Laar, waar altijd een geliefde rustpost is bij de molen.

Alle routes starten tussen 9.00 en 12.00 uur. Er is keuze tussen de afstanden 25 km (familieroute), 40 km en 60 km. Finishen kan tot uiterlijk 17.00 uur. Op de laatste dag, zondag 28 juli, staat ‘s morgens een ontbijt klaar dankzij de Daler ondernemers.

Meer informatie staat op www.fiets4daagse.nl, de speciale pagina voor Dalen is hier te vinden.

Foto: De route van morgen, vrijdag, voert langs de molen in Laar.