Rotterdam/Coevorden – In het Nieuwe Luxortheater in Rotterdam hield Stichting Roparun de jaarlijkse meeting van teams en vertegenwoordigers van doorkomstplaatsen. Ook Doorkomst Roparun Coevorden was van de partij met het nieuwe team De Kasteelrunners van Loopgroep Coevorden.

Doorkomst Roparun Coevorden behoorde tot de prijswinnende doorkomsten in 2022. De organisatie kreeg de derde prijs, goed voor een cheque van 6.500 euro. Die wordt besteed aan regionale goede doelen.

Stichting Roparun zamelt geld in voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Het eerste team in de gemeente Coevorden was Sleen4life, gevolgd door De Turfrunners. Enkele jaren geleden werd ook de doorkomst in Coevorden op poten gezet, maar een lokaal team ontbrak nog. Dit jaar is dat anders en doen De Kasteelrunners mee.

De doorkomst in Coevorden wordt georganiseerd door de familie Hoegen (Bert en Marjon en hun kinderen Nicol en Jeroen. De slogan van de Roparun ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’ is voor het gezin de drijfveer.

Foto’s: eigen foto’s familie Hoegen.