Schoonoord – In Studio Concrea aan de Slenerweg 78 in Schoonoord is momenteel de expositie ‘Textielkunst Nu’ te zien. De expositie duurt tot en met 22 september. Op de meeste zondagen van 14.00 tot 16.00 uur is een kunstenaar aanwezig voor een demonstratie of workshop. Aanstaande zondag, 28 juli, is Martha de Vos-Hunneman er. Zij laat zien hoe zij bloemen van organza maakt.

Elf textielkunstenaars tonen hun werk: Mathilde Jongbloed, Mary Fennema, Ria Migchelsen, Klaasje Mulder, Anneke Schep, Fokje van der Vlugt, Martha de Vos-Hunneman, Henneke Vos, Marina van der Werf, Cisca Anthonisse en Carola Bruinink. Studio Concrea is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur met uitzondering van vrijdag 23 augustus.

Textielkunst Nu is opgericht in 2008 als onderdeel van de vereniging Vrouwen van Nu met als doelstelling om vrouwen die op een kunstzinnige manier met textiel werken binnen de vereniging een klankbord te geven. Het lidmaatschap van Vrouwen van Nu is niet meer verplicht. Om toegelaten te worden te worden, moeten de deelnemers in staat zijn zelfstandig beeldend werk te maken in textiel of in een textiele techniek. Ze komen ongeveer drie keer per jaar bij elkaar en werken jaarlijks met een gezamenlijk thema, dat in overleg wordt bepaald.

In 2024, voor de expositie bij Concrea, werden het twee thema’s maar liefst: ‘De tand des tijds’ en ‘Kreukels en Kronkels’.De aanleiding voor laatstgenoemd thema vormde het
wegvallen van een van de leden, Fokje van der Vlugt. Voor haar overlijden maakte zij al een werk in dit thema. De overige leden hebben zich er nu door laten inspireren.

Meer informatie over de expositie is te zien via deze link.