Coevorden – Maandagavond kreeg de gemeente Coevorden in Noord-Sleen de handen niet op elkaar voor de plannen voor één centrale milieustraat en dat was donderdagavond in de raadzaal in Coevorden niet anders. Belangstellenden kregen een presentatie voorgeschoteld met de uitslagen van de enquête. Deze cijfers en de reacties in Noord-Sleen zijn te lezen onderaan dit bericht.

Volgens de gemeente voldoen de huidige milieustraten in Coevorden en Zweeloo niet meer aan de huidige eisen en daarom denkt de gemeente om als oplossing een centrale milieustraat langs de A37 bij Wachtum te realiseren.

Waar het bij Wielens in Noord-Sleen het er zo af en toe heftig aan toe ging, was het in de raadzaal in Coevorden een stuk rustiger. Naast inwoners uit de stad Coevorden waren er ook veel inwoners uit de omliggende dorpen.

Omdat er in Coevorden ruimtegebrek is, kwam de suggestie om Fort Verlaat uit te breiden: de gemeente kan bijvoorbeeld de aangrenzende autohandel uitkopen.

Wachtum

Ook waren er veel zorgen over het milieu en of de locatie bij Wachtum landschappelijk wel verantwoord is. Vanuit enkele inwoners uit Wachtum kwam de zorg om het verkeer wat door het dorp zou gaan. Dit ook in verband de school die aan de doorgaande weg staat. De leefbaarheid van de inwoners gaat erop achteruit was de conclusie.

Ook kwam de vraag of het bekend is hoeveel milieustraten in Nederland in een natuurgebied gesitueerd zijn. Het schijnt dat alleen in Friesland enkele milieustraten in de buurt van boerderijen zijn.

Hoe het verder gaat en wanneer er een besluit wordt genomen door de raad is volgens wethouder Jeroen Huizing mogelijk begin volgend jaar. Afgelopen maandag werd nog gerept over eind dit jaar.

Mening van aanwezigen is duidelijk: behoud twee milieustraten