Dalen – Team De Turfrunners houdt op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, een dauwtraptocht voor wandelaars, snelwandelaars, nordic walkers en hardlopers. De opbrengst van de tocht is voor het goede doel, de ondersteunende zorg voor kankerpatiënten. Jaarlijks doet het team mee aan de Roparun voor hetzelfde doel.

De start is tussen 6.00 en 9.00 uur in vooraf toegewezen tijdblokken. De startlocatie is de praktijk voor fysiotherapie aan de Hoofdstraat 17 in Dalen. De route heeft een lengte van circa 10 kilometer. De kosten per persoon zijn 5 euro. Dit bedrag, dat tevoren betaald dient te worden, gaat volledig naar het goede doel. Na betaling krijgen de deelnemers hun starttijd door. Vooraf inschrijven is derhalve verplicht. Aanmelden kan via de website van De Turfrunners. Deelnemers dienen hun eigen eten en drinken mee te nemen.

Virtuele Roparun Pinksteren

Daarnaast houdt het team Turfrunners in het pinksterweekend (vrijdag 21 tot en met maandag 24 mei) een Virtuele Roparun. Het doel is om virtueel minimaal 280 kilometer te lopen, team Turfrunners loopt de overige 280 kilometer in hetzelfde weekend. Gezamenlijk wordt zo de totale afstand van de Roparun afgelegd. Aanmelden kan via deze link.

Deelnemers kunnen 5, 10 of meer kilometers hardlopen of wandelen. Zij kunnen een foto van hun tijden en kilometers mailen of op de Facebookpagina laten weten. Na afloop kunnen de deelnemers vanaf 5 juni een loopshirt ophalen bij RunnersWorld in Hoogeveen, zij krijgen bovendien een kortingsbon van 20 euro voor nieuwe hardloopschoenen.

De virtuele RopaRun is een initiatief van team 328 Turfrunners uit Dalen en RunnersWorld Hoogeveen om samen geld in te zamelen voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.