Coevorden – Met de bekendmaking van de winnaar van de Zuidenveldcompetitie en het doorgeven van het stokje aan Oosterhesselen werd Zuidenveld Coevorden zaterdagmiddag afgesloten. Dalen heeft de competitie gewonnen. Ilse Brand nam namens de plaatselijke commissie de oorkonde in ontvangst. Voorzitter Johan Scheltens van Tentoonstellingsvereniging Het Zuidenveld overhandigde het stokje aan Ger Jeuring van de plaatselijke commissie Oosterhesselen voor het komende jaar.

Tentoonstellingsvereniging Het Zuidenveld kampte met tegenslag. Door de zware regenval was het terrein in het Van Heutszpark verzadigd: er lagen grote plassen en veel modder. Daardoor werden het concours hippique inclusief het equipespringen op zaterdag en het springconcours op zondag afgelast. Daardoor bleven er geen activiteiten op zondag meer over en werd het evenement dus zojuist reeds afgesloten. Wel waren er de keuringen van rundvee en Welsh pony’s.

Rangschikking

Johannes Brunia maakte namens de rekenkamer de uitslagen bekend. Dalen werd eerste met 39 punten. Verder waren de uitslagen: 2. Emmen, 36 punten. 3. gelijk geëindigd: Oosterhesselen en Zweeloo, 35 punten; 5. Coevorden, 31 punten; 6. Sleen, 22 punten; 7. gelijk geëindigd: Schoonebeek en Odoorn, 17 punten. Niet alleen kernen deden mee aan de zeven overgebleven competitie-elementen. Brunia meldde daarbij dat -ondanks het ontbreken van een plaatselijke commissie- Coevorden wel aan alle acht onderdelen heeft meegedaan. Wat betreft Coevorden zijn Bert Nijenbanning en Marcel Colmer opgestaan om zich in te zetten voor de komende edities van Zuidenveld.