Dalen – Dalen heeft er een nieuwe wandeling bij: de Speeltuinwandeling. Die werd vrijdagmiddag geopend door kinderen, die de route liepen. Daarvoor hadden de Werkgroep Speeltuinen en de Wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen een speurtocht met een stickerkaart voor de jongste kinderen uitgezet. De kinderen die al kunnen lezen, deden mee aan een letterspel.

De route gaat vanaf het plein bij de kerk langs speeltuin De Mallemolen aan de Stellingmolen, de skatebaan aan de Burg. Ten Holteweg, speeltuin De Speelakker aan de Kolkakkers en het Doe-Plein Daol’n bij de Burgemeester Wessels Boerschool.

Mooie aanvulling

Daarmee is er een mooie aanvulling gekomen op de vier reeds bestaande wandelroutes. Een informatiebord staat op het plein bij de kerk en routeboekjes zijn te koop bij Drogisterij Annico op winkelcentrum De Waag, bij de horecabedrijven en de kantoren van Tourist Info in de gemeente.

Een paar jaar geleden zette de wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen vier wandelingen van 10 km uit in en rond Dalen. De routes passen in het wandelnetwerk van Recreatieschap Drenthe. In de routeboekjes staan kaarten, routebeschrijvingen, foto’s en wetenswaardigheden. De routes zijn voorzien van paaltjes.

Thema’s

Elke wandeling heeft een eigen thema, die zijn aangeduid met gekleurde symbolen. De route via De Huttenheugte heeft als thema natuur (groene vogel), bewegen en gezondheid (blauwe wandelaar) staan centraal bij de route over Het Grootveld (waar dezelfde groep zorgde voor een beweegpark), terwijl bij de wandeling via Wachtum landbouw en boerderijen (bruine trekker) in de belangstelling staan. De route Dalen draait om cultuur en historie (rode molen).

Aan de routepaaltjes is nu een vijfde afbeelding bevestigd voor de Speeltuinwandeling.

Meer informatie staat op www.wandelroutesdalen.nl.