Cultuurcafé heeft aandachtig gehoor

Cultuurcafé heeft aandachtig gehoor

Coevorden – Het Cultuurcafé Coevorden van zondagmiddag oogstte veel waardering. De gasten van die middag in Museum Thijnhof vertelden over hun bezigheden en toekomstplannen en konden rekenen op een aandachtig gehoor.

Presentator Saskia Kluwen ontving als gasten stripmaker Herman Roozen, Erik Dokter van BIG Art & Garden en Gees en Geert Bults van Stichting Ganzenmarkt. Singer-songwriter Van Sant zorgde voor livemuziek en Evelien van Hillo-Wolting uit Dalen verzorgde een voordracht. Bovendien was kunstenaar Mieke Klement uit Gees aanwezig om uitleg te geven over haar schilderijen, die momenteel in het museum te zien zijn.

Roozen was tot voor kort Stripmaker des Vaderlands. Zijn missie was om in de bibliotheken meer aandacht te krijgen voor strips. “Meestal zijn het de traditionele strips, maar haal daar eens de bezem door. Er zijn zoveel mooie nieuwe stripverhalen.” Hij vertelde wat over zijn werk en vestigde nog even de aandacht op de expositie ‘Coevorden in stripvorm’, tot begin maart te zien in Stedelijk Museum Coevorden.

Geert Bults vertelde over de vernieuwingen bij de viering van Ganzenmarkt. “De Ganzenmarkt hoort zo bij Coevorden, maar we zagen het aantal inschrijvingen voor de verkiezingen teruglopen. De zondag ging een steeds grotere rol spelen. Dat is op zich prima, maar historisch gezien is de Ganzenmarkt op maandag. De verkiezingen zijn nog steeds de basis waarom alles draait.” In verband hiermee ontstond Ganzenmarkt nieuwe stijl met een flitsender presentatie.”

Evelien van Hillo droeg verrassende verhalen en gedichten voor met een lach en een traan. Het gedicht over een van haar zoons was indrukwekkend. Verder droeg zij onder meer een gedicht over Ganzen Geesje voor. Daarop haakte Geert Bults in: “Vroeger was er een lied over Miss Ganzenhoedster van De Zwervers. Dat wordt opnieuw uitgebracht en komt op Spotify en YouTube.”

Erik Dokter van BIG Art & Garden vertelde vol passie over de overname en de veelbelovende toekomstplannen. Meer informatie hierover staat in de artikelen onder de foto’s.

BIG Art & Garden in Gees blijft hele jaar open

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Agenda

oktober 2024
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Adverteren op Coevorder Nieuws