Coevorden/regio – Op vele locaties in de gemeente Coevorden klinken dinsdag 31 december de luide knallen van carbid. Er hoeft geen melding meer te worden gedaan voor het gebieden buiten de bebouwde kom en de aangewezen gebieden binnen de bebouwde kom. Nieuwe locaties aanvragen binnen de bebouwde kom is sinds 2017 niet meer mogelijk.

De aangewezen gebieden binen de gemeente Coevorden zijn in Erm op de Brink in Achterste Erm, in Coevorden achter de Van Bothnia- en Van Toutenburglaan, bij de rotonde aan de Parallelweg/Wethouder J.B. Hemelweg, Krimweg nabij nummer 20 en bij Het Teuthuus op De Pampert, in Dalen op het evenemententerrein aan de Thijakkerstraat, in Meppen naast De Kockstraat 4 en 6, in Noord-Sleen op de Brink, in Oosterhesselen naast café Deen, in Schoonoord hoek Sportparklaan/Brammertstraat, in Steenwijksmoer aan de Dreef op het trainingsveld vanVV Protos en in Wezuperbrug op de hoek Oranjekanaal NZ 13 3.

Carbidacademie Wachtum maakt zich weer op voor een mooie dag en kreeg inmiddels navolging van diverse dorpen om belangstellenden goed op te leiden voor het carbidschieten.

Degenen, die bezig zijn met carbidschieten, dienen zich te houden aan de regels voor het carbidschieten. Er mag alleen met carbid worden geschoten tussen 9.00 en 17.00 uur.

Foto: De Donderbussen zijn weer actief in Oosterhesselen (archieffoto Marcel Rensink).