Coevorden – De binnenstad van Coevorden staat zaterdag 12 oktober van 9.00 tot 16.00 uur in het teken van Brandveilig Leven. Er is een voorlichtingsdag vol activiteiten om te laten zien wat inwoners en ondernemers kunnen doen om het risico op brand te verkleinen. Want woningbrand heeft een enorme impact. Niet alleen op de bewoners, maar ook op de omgeving.

Alle activiteiten vinden plaats op en rond de Markt en zijn gratis te bezoeken. Er wordt voorlichting gegeven over onder meer brandveilig leven, veilig accu’s opladen en Meld Misdaad Anoniem. De brandweer is aanwezig met onder meer een ladderwagen, waterwagen en tankspuitauto. Ook de jeugdbrandweer komt in actie. Voor advies kunnen bezoekers terecht bij de adviseur van Brandveilig Leven.

De voorlichtingscampagne is gericht op alle inwoners, ondernemers en bezoekers van Coevorden met de focus op het centrumgebied. Zo overhandigt de brandweer tijdens de campagnedag in de Bentheimerstraat, Friesestraat en Sallandsestraat huis aan huis folders over brandveilig leven en Meld Misdaad Anoniem. Bewoners die niet opendoen, krijgen de folders in de bus. Burgemeester Renze Bergsma reikt op zaterdag 12 oktober om 9.00 uur de eerste folders uit en opent daarmee de campagnedag.

Aanleiding

De aanleiding van de voorlichtingscampagne zijn twee grote woningbranden in het afgelopen jaar in de binnenstad van Coevorden. Een van de branden bleek te zijn veroorzaakt door een hennepkwekerij in een woning. Burgemeester Renze Bergsma: “Het is belangrijk dat iedereen zich bewust is van de risico’s van een hennepkwekerij. Tijdens Brandveilig Leven is er daarom ook aandacht voor Meld Misdaad Anoniem, waar -bij een vermoeden van bijvoorbeeld een hennepkwekerij- een anonieme melding gedaan worden. Maar denk ook aan een eenvoudige controlelijst, die kan helpen om het risico op woningbrand te verminderen. Dit kan een hoop ellende voor uzelf en uw omgeving voorkomen.”

Foto: Ook ditmaal is de brandweer aanwezig op de Markt.