Coevorden – De officiële start van Residentie De Remise aan de Stationsstraat in Coevorden is een feit nadat alle voorbereidingen zijn getroffen. Rond half twee vanmiddag werd het startsein gegeven in de aanwezigheid van de toekomstige bewoners. Vanmiddag is het terrein geopend voor andere belangstellenden.

Op de plek van de voormalige tramremise van de EDS, later in gebruik bij Autobedrijf Pieper, krijgt daarmee een nieuwe bestemming: er verrijzen twaalf appartementen en drie penthouses. Vervolgens wordt de villa ernaast met de naam Carpe Diem gerestaureerd. De twaalf appartementen komen op twee verdiepingen (begane grond en eerste etage) en hebben elk een eigen berging. Er komen voldoende parkeerplaatsen voor de bewoners en er zijn parkeerplekken voor bezoekers. De penthouses komen op de tweede etage.

De belangstelling ervoor is groot: inmiddels zijn nog twee appartementen te koop. Makelaardij Venhorst uit Coevorden en de makelaars Otten & Flim uit Rijssen hebben de verkoop in handen.

Directeur Peter de Haan van opdrachtgever Sujo Groep heette de aanwezigen van harte welkom en toonde zich blij over de officiële start. Wethouder Steven Stegen zag tijdens de bijeenkomst dat buren elkaar al weten te vinden. “Ik hoop dat jullie het hier goed gaan hebben op deze plek dichtbij alle voorzieningen.”

Tot slot liet directeur Robert-Jan Mellema van Janssen de Jong Bouw Noord weten, dat de oplevering van de appartementen is gepland halverwege 2025. Architect is Nijhoff Architecten uit Wierden.

Aansluitend staken De Haan, Stegen en Mellema de handen uit de mouwen tijdens metselwerk als officiële starthandeling waarna het tijd was voor een hapje en een drankje. Hotel-restaurant Talens verzorgde de catering.

Meer informatie staat op de website www.residentiederemise.nl.