Schoonoord – De werkgroep Huus van de Taol, afdeling Coevorden, houdt zaterdag 26 oktober voor de derde keer ‘Bij Ellert en Brammert in ’t duuster’ in Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord.

De wandeling voor alle leeftijden over het terrein van de reuzen begint om 19.00 uur. Het programma is weer net anders dan voorgaande keren. Tijdens de wandeling worden de deelnemers verrast met onder andere toneelspel, zang, voordracht en verhalen en zij maken kennis met het Drenthe van vroeger. De deelnemers worden in groepen verdeeld.

Aanmelden kan via bijellertenbrammert@gmail.com onder vermelding van naam, adres en aantal personen. Deelname kost 5 euro p.p., inclusief koffie/chocolademelk (voor kinderen tot 12 jaar 2,50 euro).

De organisatie belooft een unieke ervaring: “Hoor het echte verhaal van de witte wieven, zie wat zich afspeelt op de heide, luister en zing mee en luister naar verhalen en voordrachten, loop de oude kerk en de school binnen en ervaar wat de dominee en schooljuf ditmaal te vertellen hebben en nog veel meer! Het is geen spooktocht, maar met die reuzen weet je maar nooit!”