Gees – BIG ART & GARDEN in Gees opent de deuren op donderdag 18 april. De beeldentuin, galerie en brasserie zijn tot en met zondag 6 oktober geopend van donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag 20 april is er een officiële opening voor genodigden.

Voorheen was deze prachtige locatie aan de Schaapveensweg bekend als Beelden in Gees, waarnaar de letters BIG verwijzen. De nieuwe eigenaren zijn broer en zus Erik en Esther Dokter.

De tuin ligt er fraai bij met alle bospaden, vijvers en open ruimtes, die zorgen voor prachtige vergezichten. Tuin en kunst versterken elkaar in de fraaie omgeving. De laatste maanden waren Esther en Erik volop in touw. Voor hun ‘kunstjacht’ konden zij rekenen op de medewerking van Tanja den Boer, die al jaren werkzaam is in de kunstsector en de galerie deed in 2022. Het resultaat is dat meer dan dertig kunstenaars er hun werk tonen. Wat betreft de tuin is hovenier Sebastiaan Boer reeds lange tijd een vaste waarde.

Naast de tuin met alle fraaie kunstwerken is de galerie heringericht en is de brasserie vernieuwd. Er komen evenementen die verband houden met tuin en kunst, bijvoorbeeld in de vorm van workshops, lezingen, inspiratiedagen en concerten. Hierdoor worden tuin, kunst en horeca met elkaar verbonden.

Regelmatig zijn exposerende kunstenaars te gast tijdens de BIG Artist Events. Dan kunnen bezoekers kennismaken met de kunstenaars en meer te weten komen over het maakproces, evenals de gedachte over bepaalde kunstwerken of de thematiek. Dat kan gaan om een lezing, een demonstratie of een bijzondere ontmoeting.

Tijdens de zomerexpositie is er een speciale tentoonstelling met als thema ‘Vogels’. Enkele kunstenaars tonen nieuw werk rond dit thema, andere kunstenaars waren reeds bekend om hun prachtige vogelbeelden

Bij alle veranderingen hoort natuurlijk een compleet vernieuwde website: www.bigartandgarden.nl. Daarnaast wordt het laatste nieuws gedeeld op de sociale netwerken Facebook, Instagram en LinkedIn.

BIG ART & GARDEN
Beelden in Gees
Schaapveensweg 16
0524-582141; info@bigartgarden.nl