Coevorden – De voorbereidingen voor de jaarlijkse Ganzenmarkt zijn in volle gang. Zo worden komend weekend weer vlaggen geplaatst in Coevorden en is er vorige week vrijdag een echt Ganzenmarktnummer uitgekomen.

Op maandag 14 oktober is de start van de Biestemaondagen. Dit is een week eerder dan voorgaande jaren in verband met het feit dat 28 oktober in de herfstvakantie valt. Tijdens deze zogenoemde Biestemaondagen (de drie maandagen voor Ganzenmarkt) vinden de voorverkiezingen plaats van achtereenvolgens de Mini-Mister Ganzenhoeder, Miss Ganzenhoedster en Mini-Miss Ganzenhoedster. Tijdens de drie maandagavonden worden de kandidaten voorgesteld en kunnen zij zich presenteren in de Stadskerk aan de Kerkstraat 6.

Programma: maandag 14 oktober, 19.00-20.30 uur, presentatie kandidaten Mini-Mister Ganzenhoeder in klederdracht (vanaf 6 jaar); maandag 21 oktober, 19.00-20.30 uur, presentatie kandidaten Miss Ganzenhoedster in klederdracht (11 t/m 18 jaar); maandag 4 november, 19.00-20.30 uur, presentatie kandidaten Mini-Miss Ganzenhoedster.

Welkom

Deze voorverkiezingen zijn vrij toegankelijk en iedereen is van harte welkom. Daarnaast wordt gezorgd voor een livestream, zodat live meegekeken kan worden. De livestream is te benaderen via het YouTubekanaal van de Ganzenmarkt. De directe link wordt maandag om 18.45 uur via de sociale media gedeeld.

Foto: tijdens de presentatie van vorig jaar.