Coevorden – Er was vanmiddag heel wat belangstelling voor de archeologische opgravingen aan de Oostersingel. De afgelopen weken werden de fundering van huizen blootgelegd en zijn diverse attributen gevonden.

De parkeerplaats aan de Oostersingel wordt uitgebreid en daarom wordt eerst archeologisch onderzoek uitgevoerd. Belangstellenden bekeken diverse kaarten en de inmiddels gevonden voorwerpen en gingen in gesprek met de mensen van Raap.

Het grasveld naast de bestaande parkeerplaats werd al wel gebruikt voor parkeren, maar krijgt een verharding. De uitbreiding is nodig, omdat de parkeerplaatsen op de Weeshuisweide zijn opgeheven en ook verdwijnen de meeste parkeerplekken op de Gedempte Haven. Er wordt gewerkt aan betere bewegwijzering naar de parkeerplaatsen voor parkeren, zodat bezoekers aan de stad gemakkelijker een parkeerplaats kunnen vinden voor bijvoorbeeld langparkeren.

De parkeerplaats krijgt de naam Duivelshoek. Eerder was al bekend dat op die plek in de jaren rond 1830 een brouwerij was gevestigd.

Ook ditmaal voert Raap, onderzoeks- en adviesbureau voor archeologie, cultuurhistorie en erfgoed het onderzoek uit. De medewerkers waren eerder al actief in Coevorden, onder meer bij de Bentheimer Poort. Daar werd onder meer een beerput met een klauw van een beer ontdekt. De vondsten kregen vorm in de vitrines bij de appartementen in de Bentheimerstraat. Enige jaren geleden, bij de herinrichting van het centrum, zijn in de Friesestraat-Noord restanten gevonden van de Friese Poort.