Dalen – Bakkerij Kalkdijk in Dalen en Coevorden heeft het beste gevulde speculaas en speculaas met amandelen van Drenthe. Dat maakt brancheorganisatie Coöperatie Beko maandag bekend.

Er werden maar liefst 249 speculaasproducten van ambachtelijke bakkers uit heel Nederland gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. De twee producten van Bakkerij Kalkdijk kregen het hoogste gemiddelde cijfer in Drenthe. De jury was unaniem lovend over de smaak van de speculaas. Daarnaast scoorde het goed op vorm, model, kleur, bakaard en aroma. De consumentenjury weegt naast smaak ook punten als uiterlijk, verpakking en uitstraling mee.

Henry en Ageeth Bosch namen met trots de bekers in ontvangst. Samen met het hele team zijn zij verantwoordelijk voor alle producten in de winkel.

Henry reageert: ‘Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend. We doen vaker mee en werden in 2022 beste van de provincie Drenthe met de speculaasjes zonder amandelen. Van de vakjury weet je waar ze op let. Van een consumentenpanel weet je minder goed wat je kan verwachten. Het niveau was dit jaar erg hoog, heb ik begrepen. Wij zijn dan ook enorm trots op onze prijs.”