Sleen – Na de rommelmarkt van vandaag staan er morgen, zondag 3 juli, nog meer activiteiten op het programma in Sleen. Dit weekend staat in Sleen het cultuurpad, een langeafstandswandelpad door de hele gemeente, centraal. De aandacht wordt met name gevestigd op de etappes Bosbad Noord-Sleen/Noord-Sleen, circa 10,5 km; Noord-Sleen/Sleen, circa 8 km; Sleen/Diphoorn/Erm/Holsloot, circa 12 km.

Ter gelegenheid daarvan is er van alles te doen in Sleen. MFC De Brink is vanaf 11.00 uur geopend. Er is een expositie van Stichting Streekeigen Sleen. Er zijn foto’s en voorwerpen te bekijken en bezoekers kunnen van eetcultuur genieten door te kijken en proeven. Verder worden eerder uitgegeven boeken verkocht. De vrijwilligers van het Huus van de Taol vertellen over hun bezigheden en de Vereniging voor Amateurfotografen Sleen toont eigen werk. Bezoekers kunnen zich laten fotograferen als Bommen Berend. Floral Stories presenteert zich hier ook.

Bij goed weer buiten en andere binnen kan iedereen genieten van zang en muziek. Om 13.00 uur treedt het pas opgerichte country- en folkzangkoor Roots & Boots op. Vanaf 13.30 uur bereidt Crescendo zich voor op haar optreden en om 14.00 uur laten de jongste leden van Gemengde Zangvereniging Sleen, Kids Sound, van zich horen. Crescendo zorgt voor de feestelijke afsluiter. Om 14.30 uur is er een zomers cultuurpadconcert in de buitenlucht. De opmaatjes, het opleidingsorkest, de harmonie en de malletband: zij laten allemaal van zich horen.

Voor het wandelend publiek is het de perfecte gelegenheid om de benen even te strekken en te ontspannen. Bij MFC De Brink zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Cultuurpad

Met inzet van vrijwilligers uit alle dorpen van de gemeente en de stad Coevorden is een lange afstandswandeling van meer dan 200 kilometer uitgezet. Het Cultuurpad ‘Van De Kiel tot Steenwijksmoer’ bestaat uit 23 wandelingen. De wandelingen laten zien hoe veelzijdig de gemeente Coevorden is qua natuur, landschap en cultuur.

Om extra aandacht aan het Cultuurpad te geven, worden er pad-in-de-kijkerweekenden georganiseerd. Meer informatie hierover staat op deze pagina op de website van Cultureel Coevorden. De wandelingen van het Cultuurpad zijn online beschikbaar via welkomincoevorden.nl/cultuurpad. Het wandelboek is voor 9,95 euro te koop bij de kantoren van Tourist Info in Aalden, Coevorden, Gees, Schoonoord en Sleen.