Coevorden – Raptim 1 speelde zondagmiddag de eerste competitiewedstrijd in de tweede klasse G en verloor, ietwat onnodig, van WKE’16 uit Emmen met 0-2.

De wedstrijd op Klinkenvlier was nog niet begonnen of trainer Bert Doldersum moest al wisselen. Frank Ambergen liep naar alle waarschijnlijkheid een spierscheuring op en hij werd vervangen door Bram Maes.

De eerste helft was zeer vermakelijk, zo had er aan beide kanten een aantal doelpunten kunnen vallen. Aan WKE’16-kant was met name linksbuiten Jairick Poulina een plaag voor de Raptim-defensie. Aan de andere kant was Dennis Fecken ongelukkig; hij kreeg twee grote kansen, maar vond beide keren de goed keepende Wim Kok op zijn weg. WKE’16 kreeg een aantal kansen via Florian Zeqiri en Henk Bakker. Zeqiri verschalkte keeper en defensie, maar helaas voor hem niet de paal. Ondanks de hoeveelheid goede kansen bleef het 0-0 tot rust.

Na rust zette Raptim een tandje bij, het gaf goed druk en was WKE’16 telkens een stapje voor; dit tot grote ergernis van WKE’16 trainer van den Driessche. Raptim kreeg een paar goede kansen,, maar Laurens Meppelink vond keeper Kok op zijn weg, en Dennis Fecken mikte het leer net naast. Waar Raptim dacht aan een voorsprong had Henk Bakker daar een andere mening over. Hij onderschepte een te korte terugspeelbal van Bjorn Wesseling en verschalkte keeper Marc Koert met een lob. Toen Bakker een dikke tien minuten later een kopbal in de korte hoek plaatste was de wedstrijd gespeeld.

Scheidsrechter Mika Assen floot na vijf minuten blessuretijd voor het einde. Raptim was bijna de gehele wedstrijd minimaal gelijkwaardig aan WKE’16 en dat is zeer knap te noemen. Zeker als je bedenkt dat er vorig seizoen twee klassen verschil tussen beide ploegen zat. WKE’16 toonde zich effectiever in de afronding en dat was met name het verschil.

Voor Raptim blijft er hoop, het spelniveau was goed te noemen; alleen de afronding liet nog te wensen over. Mocht dat ook nog lukken, dan komen de punten vanzelf. Volgende week voetbalt Raptim 1 bij en tegen MVV’29 in Harbrinkhoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Verslag: Jeroen Ramaker; foto: Patrick de Groot