Dalerpeel – NKVV hield zaterdag een trainingsmiddag en speelde aansluitend een wedstrijd tegen SVBC1 uit Barger-Compascuum. NKVV won met 2-1. Trainer Mark Eppinga had deze zaterdag een groep van achttien spelers tot zijn beschikking.

De nieuwe hoofdtrainer trof een geweldig, zonnig weertje op een prachtig onderhouden sportpark met dank aan de vrijwilligers.

NKVV had de trainingsmodus waarschijnlijk nog aan staan, want na één minuut stond het team achter met 0-1. Het was Stan Berends van SVBC, die de eerste treffer van de avond liet noteren.

Eppinga: “De organisatie stond nog niet goed. We hadden niet snel genoeg de omschakeling bij balverlies. Het werd gelijk afgestraft door SVBC. Daarna kwam er meer ruimte voor ons om kansen te creëren. Beide partijen hadden kansen de eerste helft.”

De tweede helft werden er bij Dalerpeel zeven andere spelers ingebracht. Het eerste balcontact van Patrick “Patje” Biesbrouck zorgde voor de 1-1. SVBC-trainer en oud NKVV-speler Geert Katoen zag het gebeuren. “Biesbrouck schoot op doel na het uitglijden van onze voorstopper. Dat schot werd van richting veranderd door Hans en zo stond het al snel weer gelijk. Ik had wel verwacht dat NKVV een gelijkwaardige tegenstander zou zijn. Ook qua leeftijden lag het vrij gelijk. Ook wij beschikten over achttien spelers.”

NKVV kreeg meer kansen en had op een gegeven moment veldoverwicht. Eppinga. “De ruimtes werden beter benut en mede daardoor maakte Biesbrouck de 2-1. Achterin werden geen grote kansen meer weggegeven. Uiteraard zijn er  verbeterpunten, maar ik denk dat deze wedstrijd vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijden en trainingen.”

Katoen is achteraf ook tevreden over de wedstrijd. “Leuk om weer bekenden te zien bij NKVV. Ik heb er als speler en assistent trainer een fijne tijd gehad. Ik had onze ploeg gewaarschuwd dat NKVV een beetje uit hetzelfde hout gesneden is. Het was leuker geweest als het bijvoorbeeld 4-4 was geworden, wat ook zeker had gekund. Maar dit was een prima oefenwedstrijd om spelers te zien én voor de opbouw van ritme en conditie was het ook top. We hebben al afgesproken dat NKVV ook een keer bij ons komt om te oefenen.”

Zo zit voor NKVV de eerste oefenwedstrijd erop. Dinsdagavond 27 augustus speelt het haar tweede wedstrijd. Thuis tegen sc Elim 2. Deze partij begint om 19:00 uur op het sportpark van NKVV. Ook dit geldt als de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Tekst en foto’s: Klaas Veldhuis.