Coevorden – Het is voorlopig nog verboden om als automobilist gebruik te maken van de Friesestraat-Noord tussen het Stationsplein en de Schoolstraat. Maar, erg duidelijk is het niet. Wie zegt, dat het niet mag bij dit verkeersbeeld? Op bepaalde uren staat er een paaltje in de weg, maar daar kunnen auto’s blijkbaar wel langs.

Zaterdagmiddag waren boa’s aan het controleren op autoverkeer in dit deel van de straat, omdat het dus nog verboden is. Pas nadat de werkzaamheden in de Schoolstraat, Bakkersteeg en het kruispunt met de Wilhelminasingel zijn afgerond, moet de gemeenteraad eerst nog een verkeersbesluit nemen om autoverkeer in de Friesestraat-Noord toe te staan tijdens openingstijden van de winkels. Het toestaan van auto’s is al goedgekeurd door de raad, er rest alleen het bekrachtigen van een verkeersbesluit. Ondanks berichten in diverse media is dit bij velen nog niet bekend en dat geldt zeker voor bezoekers van buitenaf.

Wie wel de straat inrijdt, gebruikt nu de route via de Bakkersteeg of de Molenstraat of rijdt door het voetgangers-/fietsersgebied om via de Sint Jansstraat de winkelstraat te verlaten, zo is deze week gebleken.

Lees ook:

Werkzaamheden Schoolstraat gestart