De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat de meeste kinderen weer een tijdje vrij zijn. Waar de kinderen zich vaak prima weten te vermaken, blijkt het voor de ouders een stuk lastiger. Alhoewel de meeste kinderen het na een paar dagen thuis ook wel zat zijn, is het dus aan de ouders de taak ze te vermaken. Nu snappen we echt wel dat je geen twee weken vrij neemt om iedere dag iets te gaan doen met de kinderen, maar is het wel leuk om af en toe eens wat te plannen met het hele gezin. Gelukkig zijn er daarom ook meer dan genoeg leuke familieuitjes in Coevorden, die geschikt zijn voor jong en oud. Hoe leuk is het om samen naar de dierentuin te gaan of bijvoorbeeld een wandeling te maken door het bos en een tas vol lekkers mee te nemen? Omdat er genoeg mogelijkheden zijn, willen we er graag een aantal met je delen.

Bezoek Kasteel Coevorden

Zijn je kinderen dol op ridders en kastelen? Via Tourist Info Coevorden is het mogelijk om een rondleiding te krijgen. Een gids vertelt daarbij wat er te zien is en hoe het er vroeger aan toe ging. Vooral wanneer de kinderen een jaar of 8 zijn en op school vaak de eerste lessen geschiedenis krijgen, is dit wel ontzettend leuk en leerzaam voor ze.

Maak een boottocht op de vecht

Tijdens de vakantie kan het best aangenaam zijn buiten. Hoe leuk is het dan om met een rondvaart te maken? Het geeft je de mogelijkheid om Coevorden vanaf een totaal andere kant te zien. Informeer ernaar bij Tourist Info Coevorden! Op de website uitmetkinderen.nl kun je zien welke leuke andere activiteiten er allemaal zijn, zodat je ook direct weet waar je moet zijn voor kaartjes.

Maak een uitstapje naar attracties

Attractieparken zijn er genoeg in en rond Coevorden, zoals het Cowboy- en Indianenreservaat in Coevorden, Plopsa Indoor in Dalen en attractiepark Slagharen. Regelmatig zijn er kortingsacties.