Dalen – Mariska Roossien uit Dalen, net op de grens met Coevorden, is twee jaar geleden gestart met haar bedrijf Bowie Webdesign. Zij maakt websites en e-commerce websites voor het midden- en kleinbedrijf, verenigingen, stichtingen en particulieren. Daarnaast biedt zij diensten aan als website-optimalisatie, onderhoud, beveiliging en SEO. Zij werkt vanuit huis en komt graag naar de klanten op hun eigen locatie.

Mariska besloot om 2014 om zich te verdiepen in de wereld van webdesign en onlinemarketing. “Ik richtte mij in eerste instantie op SEO (in het Nederlands: zoekmachineoptimalisatie.) Dit is een onderdeel van onlinemarketing met als doel om een website hoog te laten scoren in zoekresultaten van een zoekmachine (bijvoorbeeld Google).”

Cursussen

Mariska volgde allerlei cursussen en ging naar bijeenkomsten van Google. “Om de theorie in de praktijk te brengen, bouwde ik een aantal websites. Ik had al snel door dat ik het maken van websites erg leuk vond en ging mij ook hier verder in verdiepen.”

Leerzaam

Zij werd vrijwilliger bij Zuidenveld Dalen, Samen Dalen en Dorpsbelangen Dalen, waar zij onder andere (mede)verantwoordelijk is voor het contentbeheer voor de website en social media. “Het geeft mij voldoening om wat te kunnen betekenen voor mijn omgeving. Naast dat ik mijn kennis kan inzetten, is het ook nog eens ontzettend leerzaam.”

Coevorder Nieuws

“Een van mijn laatste projecten”, aldus Mariska, “is deze website, Coevorder Nieuws. Een website, die ik met trots heb overgedragen aan Esselien de Groot. Zij voorziet Coevorden en omgeving de hele dag door van lokaal nieuws en biedt een overzicht met evenementen. Coevorden en omstreken weten haar goed te vinden. De website heeft al vele gebruikers en zij hebben enorm veel pagina’s bekeken.”

Mariska kijkt ernaar uit om te mogen samenwerken met ondernemers uit de omgeving die een nieuwe website nodig hebben of die hun huidige website willen vernieuwen. Meer weten? Kijk dan op de website van Bowie Webdesign.