Zweeloo – In Zweeloo neemt kunst een belangrijke plaats in. Vincent van Gogh en Max Liebermann waren twee van de vele schilders, die het dorp en omgeving bezochten en er mooie plekjes vastlegden.

Aan de Hoofdstraat 15 (achterzijde bistro Tante Sweel) is de Kunstenaarsherberg gevestigd. Er zijn exposities en het is een ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers.

Expositie Zuidenveld

Omdat dit jaar Zuidenveld in Zweeloo plaatsvindt, is er tot 27 juli een expositie in het teken van dit evenement. Er wordt een beeld gegeven van Zuidenveld door de jaren heen in samenwerking met de Historische Vereniging Zweeloo en KunstKring Zweeloo.

Verder is er van 3 augustus tot 14 augustus een expositie van de aquarellen van ds. Dick Werner, voormalig predikant van de hervormde kerk in Zweeloo, en zijn vrouw Etty van der Most-van Spijk. Er is een vaste expositie van reproducties van werken van oude meesters.

Tot en met oktober is er in Zweeloo en omliggende dorpen de Brinkenexpositie. Die voert langs de schilderpanelen op de brinken in de dorpen. Verder is er een wandelroute van circa 6 kilometer langs kunstwerken in en rond Aalden en Zweeloo. Routes zijn verkrijgbaar bij Tourist Info aan de Aelderstraat 21 in Aalden en in de Kunstenaarsherberg.

De herberg is geopend op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en tijdens exposities eveneens op zondag van 13.30 tot 16.30 uur.

Meer informatie staat op de website www.kunstenaarsdorpzweeloo.nl.