Zweeloo – Op de N381 (Frieslandroute) tussen Zweeloo en Noord-Sleen vond zaterdagmiddag een ongeval plaats tussen twee personenauto’s. De politie, de brandweer van Zweeloo en Sleen, ambulances en twee traumahelikopters kwamen ter plaatse. De brandweer was geruime tijd bezig met het bevrijden van slachtoffers. Bij het ongeval zijn vier personen gewond geraakt, zij werden per ambulance naar ziekenhuizen gebracht.

Het ongeval ontstond doordat een 78-jarige bestuurster een tegemoetkomende vrachtwagen raakte en daarna tegen een andere personenauto botste die achter de vrachtauto reed. In deze laatste auto zat een echtpaar en drie kinderen. De ouders en één kind raakten gewond, evenals de 78-jarige vrouw. De andere twee kinderen bleven ongedeerd. Ook de vrachtwagenchauffeur was niet gewond.

Er wordt nog nader onderzoek gedaan. De weg was enkele uren afgesloten.

De laatste jaren vonden meer ongevallen plaats op dit weggedeelte. In 2014 vielen vier doden te betreuren bij een ongeval. In 2016 kwam een motorrijder om het leven bij een ongeval tussen een auto en een motor. Een paar maal raakten auto’s van de weg. In april 2019 botste een personenauto op een vrachtwagen, waarbij een dode viel. In februari van dit jaar kwamen een vrachtwagen en een personenauto met elkaar in botsing, waarbij één gewonde was.

Foto’s: Van Oost Media.