Coevorden – De aansluiting van de N34 op bedrijventerrein Leeuwerikenveld, de zuidelijke rondweg, is weer een stap dichterbij.

De gemeente Coevorden heeft met Jarola (Wildkamp), de eigenaar van de grond, een overeenkomst gesloten om de benodigde grond aan te kopen. Als het bestemmingsplan is aangepast, verwacht de gemeente eind 2021 te starten met de aanleg.

Wethouder Jeroen Huizing: “Om de weg aan te kunnen leggen, moeten we een aantal belangrijke stappen zetten. De aankoop van grond is één daarvan. Door de positieve houding van Jarola hebben we goede afspraken kunnen maken om de grond te kopen. Ook hebben we samen een ontwerp gemaakt voor de inpassing van de weg. Als alles meezit hebben we over een jaar een directe verbinding tussen de N34 en bedrijventerrein Leeuwerikenveld.”

Veiliger

De nieuwe aansluiting, ter hoogte van Klooster, op de N34 zorgt voor een betere bereikbaarheid van het bedrijventerrein. Het verkeer hoeft straks niet meer over de Monierweg en Krimweg naar het bedrijventerrein. Dat zorgt voor een betere en veiliger doorstroming in het hele gebied. Het is de bedoeling dat in de toekomst ook het Europark wordt aangesloten op de nieuwe aansluiting.

Het is nodig om het bestemmingsplan aan te passen. Hiervoor heeft de gemeente de afgelopen periode een ontwerp-bestemmingsplan ter inzage gelegd. Hierop kon tot 6 april worden gereageerd.

Foto: Wethouder Jeroen Huizing en directeur Gert Jan de Wilde van Jarola zetten hun handtekening onder de overeenkomst.