Coevorden – De Nationale Sportweek van NOC*NSF vindt plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 26 september. Coevorden is ditmaal één van vijf gaststeden in Nederland. Woonwijkcentrum De Schutse haakt hierbij aan met een aantal leuke activiteiten van maandag 20 tot en met zaterdag 25 september onder het motto ‘Samen bewegen is gezellig’.

De Sportweek in De Schutse wordt op maandag 20 september om 10.30 uur officieel geopend door Peter van der Laan van het woonwijkcentrum. Daarna is er een balanstest. ’s Middags treedt Turnvereniging Coevorden op. Dinsdag kan worden gefietst met een duofiets, gebruikmaken van een rolstoelfiets kan ook. Daarnaast kan het beweegpad worden gedaan en ook wandelen in het park is mogelijk. Die dag treedt countrydansgroep Travelling Stone Dansers op.

De woensdagmorgen staat in het teken van bewegen op muziek, ’s middags kan worden gezwommen in De Swaneburg. Stoelyoga en diverse spellen staan voor donderdag 23 september op het programma. Tijdens de maandelijkse markt op vrijdagochtend kunnen bewoners letters zoeken op de markt. Tot slot is er op zaterdag 25 september Burendag. Bezoekers kunnen samen gezonde hapjes van fruit maken (en opeten).