Zweeloo/Aalden – In Zweeloo en Aalden wordt zaterdag 28 december een fraaie winterwandeling gehouden. De wandeling voert langs de mooiste plekjes van deze schilderachtige dorpen. Onderweg kunnen de deelnemers genieten van muziek, glühwein en diverse streekeigen producten. Een enthousiaste gids vertelt over allerlei bezienswaardigheden als het dertiende-eeuwse kerkje in Zweeloo, een meer dan honderd jaar oude smederij en de Jantina Hellingmolen. Onderweg is er bovendien een demonstratie kruisboogschieten.

De wandeling van Tourist Info Zweeloo is ongeveer 6 km lang en duurt drie tot drieënhalf uur. Het vertrek is om 14.30 uur vanaf de Kunstenaarsherberg aan de Hoofdstraat 15 in Zweeloo. Deelname kost, inclusief hapjes en drankjes, 7,50 euro p.p., voor kinderen 4 euro.

Aanmelden kan tot zaterdag 28 december 12.00 uur. Dit kan per e-mail: zweeloo@magischdrenthe.nl of telefonisch 0591-372299. Het kantoor aan de Aelderstraat 21A in Aalden is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.