Coevorden – In een propvolle zaal van hotel-restaurant Talens werden vanmiddag de sportverkiezingen gehouden. De winnaars zijn Sybren Beeksma uit Sleen, zwemmen (categorie sporttalent), Atletic Champs uit Coevorden, atletiek (sportorganisatie), padelteam LTC Dalen, Padelteam (sportploeg) en Lieke Nooijen uit Coevorden (Nieuwe Krim(, wielrennen (categorie sportvrouw-/man).

De winnaars van de categorieën sportman/-vrouw, sportploeg en sporttalent gaan door naar het Drents Sportgala op maandag 9 maart in het theater in Emmen.

Tijdens de bijeenkomst werden de sporters, die in 2019 bijzonder gepresteerd hebben, in het zonnetje gezet. De presentatie was ook ditmaal in handen van Herman Weening. Oud-wielrenner/entertainer Gert Jakobs maakte de winnaars bekend in de diverse categorieën. Tijdens een interview met Weening vertelt Jakobs over zijn ervaringen van de afgelopen jaren.

De sportverkiezingen vinden jaarlijks plaats. In deze vorm zijn de verkiezingen voor de tiende keer georganiseerd door Jansen Event-Sportmanagement, waarvoor wethouder Joop Brink zijn waardering uitsprak.

Inwoners werden opgeroepen sporters voor te dragen en daaraan is gretig gehoor gegeven. Het aantal stemmen telde voor 50 procent in de einduitslag. Een jury boog zich daarna over de prestaties van de sporters en maakte voor de andere 50 procent de uitslag uit.

Talent

Sybren Beeksma uit Sleen zwemt bij TriVia in Groningen. Daar gaat hij naar de Toptalentschool en maakt zijn trainingsuren in het zwembad van Kardinge. Hij staat bij alle Nederlandse kampioenschappen voor junioren en jeugd op het podium. Daarnaast heeft hij diverse records gezwommen en heeft daardoor de A-status binnen de KNZB.

De andere genomineerden waren Willem Passier uit Oosterhesselen (tennis); Gwen Blokzijl uit Geesbrug (karten) en Kira Epping uit Oosterhesselen (vissport)

Sportorganisatie

Athletic Champs is een onderdeel van loopgroep Coevorden. De jeugd wordt hier op een positieve manier uitgenodigd om de atletieksport uit te voeren. Dankzij de vrijwillige en enthousiaste trainers zijn er drie teams van elk twintig kinderen.

In deze categorie waren ook genomineerd de circa 125 vrijwilligers van Bosbad Noord-Sleen en de vijftigjarige Trimclub Zweeloo.

Sportploeg

Het LTC Dalen padelteam werd zowel in het voor- als najaar kampioen. Maar liefst negentig nieuwe leden meldden zich afgelopen anderhalf jaar aan. Een commissie is druk bezig om een tweede baan te realiseren. Padel is een combinatie van tennis en squash.

Het damesteam van karateschool Kokoro en het damesteam van Tennisvereniging Sleen waren de andere genomineerden.

Sportvrouw/-man

Lieke Nooijen uit Coevorden nam in 2019 namens Nederland deel aan het WK Wielrennen in Yorkshire (Engeland). In de wegwedstrijd veroverde zij brons bij de junioren. Daarnaast stond Lieke regelmatig op het podium en won zij het KNWU klimmerstrofee-klassement 2019.

De andere genomineerden waren atleet Richard Prakken (hij deed mee aan diverse Ironmans) en Ipek Karakoc uit Coevorden (karate).

Lees ook:

De sporters van het jaar zijn vrijdag bekend!