Coevorden – Onlangs schreef de Wilhelminaschool, gevestigd in Brede School SOM aan de Jan van Scorelstraat, de vijftigste leerling in. De school profileert zich met name op het gebied van taalontwikkeling en won vorig schooljaar de Drentse Taalheldenprijs.

Vanuit de kernwaarden wordt dagelijks onderwijs op maat aangeboden. “Het team is betrokken bij de ontwikkeling van iedere leerling. Alle leerlingen worden gezien door het team, dat voelbaar rust uitstraalt”, vertelt locatiecoördinator Rolien Meijerink.

Het inschrijven van de vijftigste leerling ziet het team als een bekroning op het dagelijks werk. “Er wordt gewerkt vanuit een positieve benadering en er wordt veel extra gedaan voor de leerlingen hun ouders.”

Ouderkamer

Een van de extra activiteiten is de Ouderkamer. De moeders van groep 1 en 2 komen hier eenmaal per week samen. De moeders maken kennis met het woordenschatprogramma van de school, Logo 3000. “De moeders krijgen dezelfde woorden aangeboden als de kleuters in de klas”, vertelt Marian Nauta, die de activiteiten verzorgt. “Op deze manier kunnen ouders hun kinderen nog beter ondersteunen”, aldus Nauta. “Meer nog dan het vergroten van de eigen woordenschat heeft de Ouderkamer een ontmoetingsfunctie en vergroot het de algemene kennis van deze moeders. Onderwerpen als op tijd komen, wat neem je mee op schoolreis of wat is een rapportage-avond komen aan de orde. Voorwerpen en beeldmateriaal helpen de informatie over te brengen”, vult Rolien Meijerink aan.

Meer informatie over de school staat op www.dewilhelminaschool.nl. Daarnaast is deze school ook te volgen via Facebook, Instagram en LinkedIn onder de naam ‘Juf Wilhelmina’.

Foto: Rolien Meijerink  met de vijftigste leerling (eigen foto Wilhelminaschool).