De Weeshuisweide speelt in de zomermaanden een belangrijke rol als openluchttheater een prominente plaats in. De opening van de zomeractiviteiten is op vrijdag 21 juni om 20.00 uur.

Na een voorprogramma met Disco Sing-a-long met K&M (Karin Levin en Monique van der Ster), is staat een spectaculair optreden van Don Pescatore (Bert Visscher) & his Alcatraz Orchestra op het programma.

Cabaretier Bert Visscher, alias Don Pescatore, zingt met een bigband van 22 losgeslagen muzikanten (het Noordpool Orkest) en een setje zedeloze zangeressen covers uit heden en verleden. Orkestleider Reinout Douma mag het zooitje in de hand houden. Het orkest is gespecialiseerd in lichte muziek. De musici spelen jazz, rock, hiphop, funk, drum’n bass, kleinkunst, chansons, blues en nog uit te vinden genres.

De toegang is gratis. Wel dienen kaarten te worden besteld via www.theaterhofpoort.nl.

Na deze opening staan nog drie evenementen op de Weeshuisweide gepland. Het grasveld is het decor voor een openluchtbioscoop op zaterdag 6 juli tijdens de Historische Havendagen. Zodra het donker wordt, begint de film The Titanic. De toegang is gratis.

Het Smokers-/Foodfestival wordt zondag 28 juli van 15.00 tot 20.00 uur gehouden. Hannah Mae & Band, Swinder, Yorick van Norden & Band en als afsluiter JB Meier en Henkjan Bökkers staan dan op het podium. Er is gratis toegang.

Er wordt een Theater Tuinfeest gehouden op zondag 8 september van 13.00 tot 18.00 uur. Elementen zijn circus, (straat)theater, muziek, kindervoorstellingen, creativiteit, eten en drinken, loungen, enzovoorts. Joris Linssen & Caramba zorgen voor de afsluiting. Ook ditmaal is de entree gratis.