Dalen – In het kader van de Nationale Sportweek houdt Dorpsbelangen Dalen op zaterdag 25 september een wandeldag. Coevorden is gaststad van de NOC*NSF en in verband hiermee zijn er tijdens de Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september in de gehele gemeente Coevorden activiteiten die in het teken staan van sport en gezondheid.

De startlocatie voor de speciale wandeldag is het plein bij de kerk aan de Hoofdstraat De wandelaars zijn vanaf 9.45 uur welkom op het plein voor de kerk waar de koffie klaarstaat. Om 10.00 uur heet de voorzitter van de wandelwerkgroep welkom en wordt de nieuwe website www.wandelroutesdalen.nl gepresenteerd.

Starten kan tussen 10.15 en 13.00 uur. Wandelaars kunnen kiezen uit de vier wandelroutes, die de wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen vorig jaar heeft uitgezet en gepresenteerd. Zij kunnen op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een gids wandelen.

Extra activiteiten

Deelname is gratis. Inschrijven kan bij de start. De routes hebben elk een thema en zijn circa 10 km lang. Op iedere route zijn op deze wandelroute bijzondere activiteiten.Op de route ‘Landbouw en boerderijen’ kan tussen 10.30 en 12.30 uur een bezoek worden gebracht aan het melkveebedrijf van de familie Hilbrands aan de Mars in Dalen en er zijn diverse activiteiten in Wachtum. Op de route ‘Grootveld’ is tussen 10.30 en 14.00 uur begeleiding aanwezig bij de sporttoestellen op sportpark ’t Grootveld. De andere twee routes zijn Route Dalen (thema cultuur en historie) en de route Huttenheugte (thema natuur).

Met gids

De route Huttenheugte (thema natuur) onder leiding van een vogelgids start om 10.45 uur. De route Dalen (cultuur en historie) onder leiding van een gids van Stichting Aold Daol’n wordt driemaal gehouden: om 10.30, 11.00 en 13.00 uur. Het is van belang om tijdig te komen, want door de coronamaatregelen hebben de groepen een beperkte omvang.

De routes zijn aangegeven met bordjes. Ook zijn er routeboekjes te koop voor een klein bedrijf. Op andere momenten zijn routeboekjes verkrijgbaar bij drogisterij Annico in winkelcentrum De Waag en bij de horecabedrijven rond het plein in Dalen en in de kantoren van Tourist Info in Coevorden, Gees, Sleen en Aalden/Zweeloo.

Lees ook:

“De wandelroutes in Dalen werden steeds mooier”

Wandelroutes Dalen geopend