Coevorden – Veilig Verkeer Nederland, afdeling gemeente Coevorden, is een van de eerste afdelingen in Drenthe die een eigen pagina heeft op de nieuwe website van Veilig Verkeer Nederland.

De website van Veilig Verkeer Nederland is aangepast aan de eisen voor mobiel en tablet en geeft veel informatie over de activiteiten van Veilig Verkeer Nederland en via de eigen pagina over de afdeling gemeente Coevorden.

Deze maand wordt de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ gehouden en zondag 8 september is de VVN-dag veiligheid en mobiliteit in Zwembad Zweeloo.

Van half september tot begin november worden de jaarlijkse fietsenkeuringen op de 25 basisscholen in de gemeente Coevorden uitgevoerd. Alle schoolkinderen krijgen vooraf een brief voor hun ouders mee met informatie over de fietskeuring en de punten waaraan een fiets (wettelijk) moet voldoen.

Andere activiteiten van de afdeling zijn onder meer het praktische verkeersexamen voor leerlingen van de basisschool, de actie ‘Blijf veilig mobiel’ voor ouderen, een scootmobielcursus, alcoholcontroles en verkeersmarkten.