Sleen – Voetbalvereniging Sleen viert vandaag het 75-jarig bestaan. Zaterdagochtend was er een voetbalclinic voor de jeugd en ’s middags was er een reünie. Klaas Schepers uit Sleen van de raad van commissarissen van Rabobank Het Drentse Land zorgde voor een enorme verrassing. De voetbalclub had een aanvraag bij het stimuleringsfonds van de Rabobank ingediend voor realisering van een multifunctioneel veld. Dat initiatief is genomen door Dorpsbelangen Sleen-Diphoorn, de voetbal-, volleybal- en handbalvereniging en de speeltuin. Het initiatief werd gehonoreerd met maar liefst 10.000 euro. Penningmeester Michel van Everdingen van de vereniging nam de cheque enigszins overdonderd in ontvangst.

Tijdens de middag waren er diverse sprekers, onder wie voorzitter Evert Klasen en namens de KNVB regio Noordoost Rob van der Kooij. Die had een nieuwe vlag meegenomen voor de club. Aaltienus Kuipers, oud-trainer, had ook een verrassing in petto. Hij had eerder als eerbetoon een beker gekregen en die gaf hij nu terug aan de club. Tot slot voerde Willem Wiegers, tot voor kort voorzitter van de club, het woord.

Aan het einde van de middag stonden brood en soep klaar, waarna er een wedstrijd plaatsvond tussen oud en huidig Sleen. Tot slot is er een feestavond met de band Joolz en zanger Ronnie Ruysdael, met name bekend van De Sjonnies.