Regio – Treant Zorggroep voert per zaterdag 5 juni een aantal versoepelingen door op haar woonzorglocaties. Het gaat in de gemeente Coevorden om Het Ellertsveld in Schoonoord, De Schoel in Sleen, De Korenhof in Aalden, De Schutse in Coevorden en Selkersgoorn in Dalen.

Vanaf 5 juni kunnen de cliënten/bewoners vier verschillende bezoekers per dag ontvangen. Het verzoek is om het bezoek zoveel mogelijk te spreiden, zodat het niet te druk wordt op de locatie. Bezoek is welkom zonder afspraak, maar alleen binnen de bezoektijden. Een uitzondering geldt voor bewoners en cliënten in de laatste levensfase. Het zorgteam bespreekt de bezoekmogelijkheden en wensen met de familie.

Voor bezoekers vanaf 13 jaar is het verplicht een medisch mondneusmasker te dragen, verkrijgbaar bij de ingang van de zorglocaties. Bezoekers dienen bij binnenkomst hun handen te desinfecteren en zich te registreren.

Deze bezoekregeling is van kracht zolang er geen coronabesmettingen zijn op de locatie. Als er besmettingen met het coronavirus zijn, dan wordt de bezoekregeling aangepast.

Vanaf zaterdag zijn de cliënten die zelfstandig wonen en gebruikmaken van thuiszorg weer welkom in het restaurant. Gezien de beperkte ruimte worden geen familieleden en bezoekers in het restaurant toegelaten. Bewoners kunnen ook weer meedoen aan activiteiten op de locatie.