Coevorden – Het brandstof- en energiebedrijf VARO Energy neemt 80 procent van de aandelen over van groengasproducent Bio Energy Coevorden. De familie Jacobs, oprichter van BEC, behoudt 15 procent en vleesverwerker Van-Drie Group uit Mijdrecht behoudt vijf procent.

“BEC heeft ambitieuze plannen om aan de toegenomen vraag naar groengas en andere duurzame brandstoffen en energiebronnen in Nederland te voldoen. Hiervoor moeten nog grote investeringen worden gedaan om de productie van groengas naar 100 miljoen kubieke meter per jaar te laten groeien. Door de toetreding van een grote en financieel sterke partner is dit mogelijk”, zo staat in een persbericht het het bedrijf. Niek Jacobs, directeur van BEC: “Hierdoor kunnen we onze doelstellingen versneld halen en blijven we als familie direct bij het bedrijf betrokken.”

VARO, gevestigd in Zwitserland, is een Europees energiebedrijf met ruim 2000 werknemers. VARO handelt sinds 2012 in zowel traditionele brandstoffen als in nieuwe biobrandstoffen en renewables en zet deze af in vele landen, waaronder Nederland. Theo Pannekeet van VARO: “Vooral de ontwikkelingen in nieuwe biobrandstoffen en duurzame energie als groengas zijn voor ons aanleiding om onze Europese activiteiten uit te breiden in Coevorden.” De nieuwe samenwerking zal midden februari 2023 van start gaan.

Foto: Bio Energy Coevorden.