Dalen – Het Pearl Village Festival gaat voor bijna alle leeftijden en heel veel diversiteit in muziekgenres. Het festival wordt gehouden van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus. Het festivalterrein is te vinden aan de Dalerveensestraat nabij de vorige locatie aan de Reindersdijk.

Er is alle ruimte voor dance in allerlei genres in De Knapschuur, maar die muziek vindt niet iedereen leuk. Daarom belooft de organisatie: “Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag brengen twaalf bands je terug in de tijd met tijdloze klassiekers uit de jaren 70, 80 en 90. Op de Veranda, de vernieuwde livestage op Pearl Village, hoor je vrijdag onder andere de lokale helden van Bad Tyre met country- en rockklassiekers en spelen ook de Doe Maar en Lenny Kravitz Tribute Bands. Op zaterdag komen lokale bands als Old Rocks en The New Now covers spelen en sluit de Rolling Stones Tribute band Gimme Shelter De Verandastage af. De Veranda is omringd door zes foodtrucks, een speciaalbar met Rock ‘n Rolle wijnen, speciaalbieren en cocktails!”

De Knapschuur

Op vrijdag is in De Knapschuur hardstyle te horen van onder andere Unresolved, Crypsis en Cold Confusion, opgebouwd van early en hardstyle classics naar rawstyle, hardcore en uptempo.

Op zaterdag wordt aan het begin voornamelijk lekkere zomerse Urban en House gedraaid. Na een half uurtje Brommers Kieken met Boer Harm wordt vanaf 20.30 uur Techno, Hardstyle en Rawstyle gedraaid door onder andere Pearl Village Soundsystem en B-Front.

Mainstage

Op Pearl Village komt de grootste Mainstagetent tot dusver. De tent heeft een hoogte van 13 meter en breedte van 30 meter en is zo groot dat de tent van vorig jaar erin zou passen. Op vrijdag zorgen onder meer Jannes, Trobi en Smeltkroes voor een gegarandeerd feest. Op zaterdag komt traditiegetrouw een van de beste feestbands van Nederland, namelijk PPM.

Sunday Funday

Het programma van Sunday Funday is enorm uitgebreid en gevarieerd. Het terrein is open vanaf 14.00 uur en het programma duurt tot 23.00 uur. Sunday Funday is een gratis festivaldag voor de hele familie met vele kinderactiviteiten van 15.00 tot 17.00 uur en om 15.30 uur de theatershow ‘Magie de Paris’ met een 6 meter hoge Eiffeltoren. Bij de kinderactiviteiten zorgt een animatieteam voor de begeleiding. Voor de kinderen is er een gratis suikerspin en onbeperkt ranja! Activiteiten zijn voetbaldart XL, cocktailschuiven, spijkerbroekhangen, de Kop van Jut, clown Knup, bungeerun, de mega-bibberspiraal en schminken.

De kinderactiviteiten, theatershow en straattheater worden dit jaar mogelijk gemaakt door een fantastische bijdrage van Ons Dalen.

Artiesten op Sunday Funday

Op zondag 25 augustus zijn zowel De Knapschuur als de Verandastage geopend. De Knapschuur staat ‘s middags en het begin van de avond in het teken van Nederlandstalige muziek, piratenhits, foute hits, top 40 en de lekkerste Urban, Billenshake en zomerse dansplaatjes. Later op de avond wordt het knallen met Techno, Hardstyle en Rawstyle set van lokale dj’s. De artiesten zijn: Knapschuur: Danilo Wattez, Davey van der Sluis, Harm Spang, DJ Evander, Joruss & Frank-E en Lars Evers. Op De Veranda treden op Tim Klaver, Cave Canem en Van Tastik (delta rock).

Kaarten voor vrijdag en zaterdag zijn te koop via de website van Pearl Village. Meer informatie is naast de website te vinden op Facebook en Instagram.