Dalen/regio – Na de winst van de ACON-Van der Spek Vechtdalrally in 2023 waren Kevin van Deijne en Hein Verschuuren erop gebrand om ook de editie van dit jaar op hun naam te schrijven en dat lukte. De race speelde zich af in Dalen op de Valsteeg, De Mars, de Burgemeester Ten Holteweg en rond de Reindersdijk. Ook in Radewijk en Engeland in de gemeente Hardenberg waren de snelle auto’s te zien.

Na dagen van regen scheen zaterdag de zon. Ingo ten Vregelaar kon het gat niet dichten en eindigde na een paar wedstrijden met pech op een knappe tweede plek. Het podium werd aangevuld door Richard Pex en Erik de Wild op een mooie derde plek.

De vierde plaats ging naar Stefan ter Reehorst en Jorie Christiaens, die eveneens een stabiele race reden met hun Ford Fiesta R5. De top vijf werd gecompleteerd door Martin van Iersel en Willem Vissenberg die naar de Vechtdal kwamen in de Hyundai i20N Rally 2.

Na drie sterke rally’s waren Yannick Vrielink en Harm van Koppen een van de favorieten voor de eindwinst van de ACON – Van Der Spek Vechtdalrally. Doordat ze van de weg raakten en niet direct hun weg konden vervolgen, zakten ze terug in het algemeen klassement. Na deze teleurstelling werd de focus gelegd op het uitrijden van de rally.

In de Historic Rally eisten Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg de overwinning op. Het duo kon door niemand achterhaald worden en kwam met een uiterst ruime voorsprong over de finish, gevolgd door Wouter Koenderink en Ruben Eijsink. Het podium werd aangevuld door Thom de Jong, die een mooie comeback beleefde, samen met Sjoerd Weernink in de Volvo 240 Turbo.

De ACON – Van der Spek Vechtdalrally 2024 was opnieuw een evenement vol actie, waarbij de deelnemers het uiterste van zichzelf en hun voertuigen vroegen. Kevin van Deijne en Hein Verschuuren kijken met vertrouwen uit naar de volgende rally’s in het kampioenschap in leidende positie, nadat ze die dit weekend hebben overgenomen van Vrielink en Van Koppen.

Bron tekst en foto’s: Vechtdalrally