Coevorden-– Bij De Fabriek van Theater Hofpoort aan de Sint Jansstraat was het vanochtend een komen en gaan. Het was de dag van de uitgifte van het eigen bier, ‘Debuut’ gebrouwen door Bert en Monique Calkhoven van de lokale bierbrouwerij De Gulzige Gans. Saskia Kluwen en Anke Pepping van het theater verwelkomden alle klanten, zij zorgden ervoor dat alles op rolletjes liep. Natuurlijk kwamen Bert en Monique Calkhoven een kijkje nemen.

De beperkte oplage van honderd grote flessen van 0,75 liter was al snel gereserveerd door de bierliefhebbers, die vanochtend hun bestellingen konden halen. Wel zijn er nog flesjes van 0,33 liter te koop. Het gaat om een stoer, bruin winterbier van 7 procent, een dubbel.

Verder zorgde Molen De Bente in Dalen/Sijbom Molenproducten voor speciaal ijzerkoekenmeel en Coffee & Tasty in Coevorden presenteerde een speciale thee, ‘Theeater-jubileumthee’. De producten zijn een mooi (december)cadeau om te ontvangen en het theater wordt ermee gesteund.

Bestellingen van de flesjes bier van 0,33 liter, het ijzerkoekenmeel en de speciale team zijn welkom bij info@theaterhofpoort.nl.