Coevorden – Projectontwikkelaar Peter van Dijk en wethouder Jan Zwiers onthulden donderdagmiddag 20 juni het bouwbord in de notaristuin. Dat betekent de start van de realisering van appartementen in het voormalige postkantoor en waterschapskantoor aan Kasteel 4.

Dat vond plaats in aanwezigheid van een aantal genodigden en belangstellenden voor de luxe appartementen in de gebouwen. Tevoren was er een korte bijeenkomst in Kasteel Coevorden.

Het is al zeven jaar geleden, dat daarvoor de contracten werden getekend door de gemeente en Van Dijk. Na uitstel en aanpassing van de plannen was het in februari zover, dat Van Dijk groen licht kreeg voor het voormalige waterschapsgebouw. Voor de voorzijde aan Kasteel 4 was dat al eerder het geval. Het waterschapsgebouw aan de achterzijde ondergaat een metamorfose, zodat het goed in de aanwezige bebouwing past.

In beide panden komen vijf grote appartementen. De startprijzen zijn 289.000 euro, voor de twee penthouses gelden prijzen van 498.000 en 598.000 euro.

Room en Schäfer architecten uit Emmen maakten het ontwerp, Kwest van Jaap ten Hoor uit Oosterhesselen is de ontwikkelaar. Van Dijk kocht het pand in 2016 voor 750.000 euro. Bij de plannen werd de Rijksdienst voor Monumentenzorg betrokken.

Wethouder Jan Zwiers toonde zijn vreugde: “Ik ben blij, dat we het geduld hebben gehad om door te gaan. Zo zijn mooie plannen ontstaan.” Jaap ten Hoor concludeerde: “Zonder wrijving geen glans.”

De plannen voor Markt, haven, citadelpunt en Weeshuisweide worden nu ontwikkeld. Honderden inwoners en ondernemers leverden ideeën suggesties. Stedenbouwkundig bureau De Zwarte Hond werkt de plannen verder uit. Vermoedelijk na de zomer komt het voorstel aan bod in de gemeenteraad.