Coevorden – Theater Hofpoort heeft net een nieuwsbrief uitgebracht. “Het is hoog tijd voor een bericht van uw theater in deze onzekere tijden voor iedereen en de hele culturele sector. Wij willen ten eerste iedereen bedanken voor de hartverwarmende berichten die wij ontvangen per post of per mail, die doen ons goed! We hopen natuurlijk dat het goed gaat met u/jou en naasten.”

Op woensdag 6 mei hebben de autoriteiten een versoepeling van de coronamaatregelen afgekondigd. Theaters mogen vanaf 1 juni de deuren openen met maximaal dertig bezoekers. Per 1 juli is het toegestaan maximaal 100 personen toe te laten met inachtneming de afstand van anderhalve meter tot elkaar. “Met deze nieuwe informatie bekijken wij momenteel de verschillende opties op welke manier wij hiermee als theater kunnen omgaan. Dat dit heel veel uitdagingen geeft, mag duidelijk zijn. Als klein theater kunnen wij dan bijvoorbeeld nog steeds maar vijftig kaarten verkopen.

Bewaar kaarten

Heeft u één of meer kaarten voor een voorstelling in de periode van 12 maart tot 1 juni 2020? Verschillende brancheverenigingen hebben de handen ineen geslagen en roepen iedereen op om kaarten te bewaren tot de deuren weer opengaan, onder het motto: Bewaar je ticket.

Met de kaartregeling ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de sector dat houders van kaarten het bezoek aan hun favoriete podium of evenement uitstellen. Daardoor kan de culturele sector de grote economische klap die hen treft door de coronacrisis opvangen en het geeft de ruimte om te werken aan nieuwe evenementen in de toekomst.

Puzzel

Op dit moment is het theater nog altijd druk met de puzzel om voor zoveel mogelijk voorstellingen nieuwe data te vinden. Wanneer er definitief nieuwe data zijn voor de voorstellingen, waarvoor u kaarten heeft, wordt via mail hierover geïnformeerd. Voor maandag 1 juni wordt bekend welke voorstellingen niet kunnen doorgaan. Kunt u op de nieuwe data niet en kunt u niemand in uw omgeving blij maken met uw kaarten? Dan krijgt u daarvoor een tegoedbon ter waarde van de oorspronkelijke kaartprijs. Deze bon blijft onbeperkt geldig. Wie geen tegoedbon wil, kan ervoor kiezen om het geld terug te krijgen of te doneren.

Normaal gesproken had het theater op 11 mei het nieuwe programma gepresenteerd en lag het magazine Open doek al op de mat. Zowel presentatie als magazine volgen op later datum, omdat de kans groot is dat er nog veel gaat veranderen.

Word vriend!

Wie de cultuur in de gemeente en het theater in het bijzonder wil steunen, kan vriend van het theater worden. “De bijdrage van 25 euro per adres helpt ons om ook deze periode overeind te blijven en hoewel vriendschap onvoorwaardelijk is, krijgen vrienden een aantal leuke extraatjes. Stuur een e-mail voor meer informatie of opgave naar info@theaterhofpoort.nl.