Coevorden – De Werkgroep Weeshuisweide liet onlangs weten, dat de geplande activiteiten op zondag 5 september niet doorgaan. Met de huidige coronamaatregelen is het niet te doen om een evenement als het Theater Tuinfeest in combinatie met het Smokers- en Bierfestival in de binnenstad van Coevorden te organiseren en te reguleren. Alle betrokkenen zijn inmiddels geïnformeerd, het feest staat nu voor zondag 4 september 2022 gepland.

Alternatief

Voor twee bands is door Theater Hofpoort een alternatieve plek gevonden in de Daoler Tuun in Dalen op zondag 5 september. Vanaf 15.00 uur treden Brúúnsma en Pick’n’Shovel afwisselend op. Brúúnsma brengt rustige nummers, aanschurkend tegen blues en americana, moeiteloos afgewisseld met steviger werk in het Drents of de originele uitvoering. Naast vader Theo Bruinsma (zang en gitaar) spelen beide zonen Douwe (zang en gitaar) en Thomas (gitaar/bas) in de band. Chris Vrijbloedt uit Emmen neemt de mondharmonica voor zijn rekening en drummer is Harjan Snijders uit Wachtum.

Pick’n’Shovel is een roots-/bluegrass band uit Assen. Deze muziek en het enthousiasme van de band is een feest vanaf de eerste snaar. De band wordt gevormd door Tjette Knol (zang, gitaren, modharmonica), Fons Hof (contrabas), Harold Schenk (zang, banjo, gitaar, mandoline) en Rob Ahlers (zang, percussie).

Er kunnen maximaal 100 mensen aanwezig zijn en een (gratis!) kaart reserveren is daarom verplicht. Dit kan via www.theaterhofpoort.nl.

Het publiek mag eigen consumpties meenemen om te nuttigen en moet zitten tijdens de optredens. Er zijn banken en stoelen aanwezig, maar ook zelf meegebrachte kleedjes/kussens/stoelen zijn toegestaan.