Regio – Het plafondbedrag voor de subsidieregeling ‘Energiezuinig en duurzaam warm buiten zitten horeca Drenthe wordt verhoogd met 200.000 euro vanwege de grote belangstelling voor de regeling. Het huidige subsidieplafond was al op de eerste dag van openstelling bereikt. Met de verhoging van het bedrag is in totaal 400.000 euro beschikbaar voor het verduurzamen en verlengen van het terrasseizoen.

De subsidieregeling wordt vanaf woensdag 28 april opnieuw opengesteld voor aanvragen. Deze aanvragen kunnen ingediend worden via www.snn.nl/WBZ2021. De subsidieaanvragen die al zijn ingediend worden de komende weken afgehandeld door SNN.

Met de regeling wil de provincie horecaondernemers de mogelijkheid bieden om het terrasseizoen te verlengen en tegelijkertijd de terrasverwarming te verduurzamen. Horecaondernemers in Drenthe met een terras kunnen gebruik maken van de subsidieregeling. De regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 15 maart 2020. Er kan subsidie aangevraagd worden voor 75 procent van de kosten voor het energiezuiniger en duurzamer maken van bestaande terrasverwarming en voor de aanschaf van elektrische warmtekussens tot een maximum van 5.000 euro.