Coevorden – TalentenCentrum Coevorden in MFC Ravelijn Verbindt aan de Linthorst Homanlaan heeft weer een vol activiteitenprogramma en gaat in de week van 27 september van start. De inschrijving is inmiddels geopend. Toch is er nog ruimte voor nieuwe vrijwilligers, vooral voor kinderactiviteiten.

Op dit moment staan de volgende activiteiten op het programma: gitaar, drummen, toetsen, fotograferen met je smartphone, intuïtief tekenen, schilderen, twirling en klarinet. Dat is al een goed gevuld programma, maar daar kan, zeker voor kinderen, nog wat bij. “We zoeken specifiek iemand die gitaar voor kinderen kan aanbieden en een accordeonist, want daar is echt vraag naar”, vertelt Jeanette Croezen.

Prokkelkoor

Ook is het TalentenCentrum nog op zoek naar iemand die naast Rensje Plantinga het Prokkelkoor muzikaal kan begeleiden. Het Prokkelkoor is een koor waarin mensen met en zonder verstandelijke beperking samen zingen. Dat was voor corona een groot succes en als de anderhalvemeterregel wordt opgeheven, kunnen zij ook weer van start. “Maar dan hebben we dus wel begeleiding nodig.” Voorheen werd het Prokkelkoor muzikaal begeleid door oprichter Bert de Haan, die vorig jaar plotseling overleed. “Nog steeds een groot verlies voor ons TalentenCentrum.”

Startweek

In de week van 27 september starten de activiteiten. Aanmelden kan via de geactualiseerde website van Talentencentrum Coevorden. Daarop staan het rooster en het inschrijfformulier. Iedereen die nog twijfelt, kan in deze eerste week op de roostertijden ook een kijkje nemen en zich, bij belangstelling, ter plekke aanmelden. “We hopen dat we over een paar weken gewoon weer helemaal vol zitten en er in Ravelijn Verbindt weer muziek gaat klinken.”