Noord-Sleen – De eerstvolgende Taal an Taofel is op zondag 13 oktober in de zaal van restaurant Wielens in Noord-Sleen. Taal an Taofel is een combinatie van literatuur, zang/muziek en lekker eten. Bij de bijeenkomsten zijn steeds streektalige schrijvers en muzikanten/zangers aanwezig.

Ditmaal zijn Janny Bruins, Eric van Oosterhout, Henk Vleems en Roel Luchies en band te gast. Vanaf haar jeugd schrijft Janny over van alles wat haar bezig hield en houdt. Sinds 1986 schrijft ze in het Drents. Eric van Oosterhout schrijft al een aantal jaren colums over de dagelijkse dingen die hij tegenkomt in zijn werk als burgemeester van Emmen, maar ook in zijn vrije tijd en aan het thuisfront. Henk Vleems en Roel Luchies speelden jarenlang samen in een band. Nadat de band stopte, begon Roel met schrijven van liedjes. Sinds een jaar of zes schrijven Roel en Henk liedjes in het Drents.

Taal an Taofel begint om 11.00 uur en is om 14.00 uur afgelopen. Deelname kost 19 euro p.p, inclusief koffie/thee en een warme maaltijd.

Aanmelden kan bij Reina Zwiers via 0591-362371 of reina.zwiers@planet.nl.