Regio – Stichting REUR heeft moeten besluiten haar activiteiten te staken. De stichting is organisator van het DLF – Drèents Liedtiesfestival, medeorganisator van Platt Together en Drèentse Zangers en partner van het Europese minderheidstaalfestival Suns Europe. Het bestuur van de Nedersaksische culturele streektaalstichting ziet zich genoodzaakt deze beslissing te nemen doordat een solide financiële basis en het perspectief daarop ontbreekt.

Stichting REUR leunde tijdens haar achtjarige bestaan bij het organiseren van haar activiteiten op financiële bijdrages uit eigen gelederen. Deze situatie was niet langer houdbaar. In de aanloop naar de nieuwe Cultuurnota heeft Stichting REUR een beroep gedaan op de provincie Drenthe om zo het voortbestaan van de activiteiten, waaronder het Drèents Liedtiesfestival, structureel veilig te stellen. Aan deze oproep is geen gehoor gegeven.

Het bestuur van Stichting REUR bedankt alle partners, sponsors, fondsen, betrokkenen, deelnemers en publiek voor hun bijdragen, die de activiteiten van Stichting REUR zo succesvol en waardevol maakten. Met name het Drèents Liedtiesfestival vervulde een voorbeeldfunctie voor het enthousiasmeren van nieuwe generaties bij het actief gebruiken van de streektaal. Het Drèents Liedtiesfestival wordt op Europees niveau aangemerkt als toonaangevend door de Raad van Europa.

Stichting REUR sluit haar activiteiten af met het Suns Europe festival dit najaar, waar Marianne Veenstra uit Coevorden, winnaar van het Drèents Liedtiesfestival 2024, het Nedersaksisch zal vertegenwoordigen tussen tal van andere Europese minderheidstalen.