Coevorden – De genomineerden voor de Coevorder Sportverkiezing zijn onlangs bekendgemaakt. Op vrijdagavond 3 februari rolt de rode loper bij Hof van Coevorden uit voor de uitblinkers van onze gemeente. Er zijn het afgelopen jaar prachtige sportprestaties geleverd, zo laat de gemeente Coevorden weten.

In de categorie sportman zijn tennisser Max Houkes, touwtrekker Thomas Vroege en voetballer Marijn Verdoold genomineerd.

In de categorie sportvrouw gaat het om touwtrekker Chantal Gerth en ruiter Hester Bischot.

In de categorie sporttalent kan worden gestemd op voetballer Noa Altena, judoka Renske Eijsink en ruiter Marije Hiemstra.

De genomineerde sportploegen zijn voetbalteam Sleen 1, Voltige PV Zuidenveld 1 en twee dansteams van In2Dance.

De winnaars van deze verkiezing worden automatisch genomineerd voor het Drents Sportgala, dat wordt gehouden op maandag 6 maart in Meppel.

De presentatie is in handen van voormalig wielrenster Marijn de Vries uit Zwolle, geboren en getogen in Sleen.

In december konden inwoners van de gemeente Coevorden hun sporthelden nomineren. Een jury bestaande uit een buurtsportcoach, wethouder, sporttalent van 2021 en een medewerker van Sport Drenthe heeft de lijst met genomineerden vastgesteld.

Stemmen kan via www.actiefincoevorden.nl/stemmen. Door op de foto van de genomineerden te klikken zijn filmpjes te bekijken.