Coevorden – Stedelijk Museum Coevorden is op zoek naar vrijwilligers. Het museum kan alleen bestaan dankzij de inzet van een groep vrijwilligers die ervoor zorgt dat bezoekers gastvrij ontvangen worden. Het museum zoekt enthousiaste mensen die hun steentje willen bijdragen aan het voortbestaan van een bijzonder stukje historie van Coevorden.

Vrijwilligers werken circa twee dagen per maand. De baliemedewerkers en gastheren en -vrouwen ontvangen de gasten, verkopen entreebewijzen en geven informatie over (de activiteiten van) Stedelijk Museum Coevorden.

Daarnaast zoekt het museum ook vrijwilligers voor het geven van rondleidingen in het museum en in het kasteel van Coevorden. Met name de kinderkasteelrondleidingen zijn zeer succesvol gebleken en zijn altijd volgeboekt. Er is zoveel vraag naar, dat het museum momenteel niet genoeg vrijwilligers heeft om voldoende rondleidingen te kunnen plannen en aan de vraag te kunnen voldoen.

In het Cultuurhistorisch paviljoen ‘’Het Geschiedt’ op de Weeshuisweide is onder andere een Archeohotspot gevestigd. Hier kunnen kinderen en volwassenen kennismaken met archeologie en de geschiedenis van Coevorden. Je kunt er gratis binnenlopen en meehelpen met (de uitwerking) van archeologisch onderzoek of uw eigen gevonden voorwerp meenemen. De activiteiten in het paviljoen worden ingevuld door het Stedelijk Museum Coevorden. Amateurarcheologen dienen al wel de benodigde basiskennis te hebben van archeologie en determinatie.

Wie vrijwilliger wil worden, kan contact opnemen via info@museumcoevorden.nl of 088- 0128315.